4: HIKING & TREKKING TOURS IN THE PIATRA CRAIULUI MOUNTAINS

1) Ture montane in zona satelor Magura si Pestera, cu parcurgerea catorva trasee in zona: traversarea Magurii Branului, urcare in Saua Joaca , continuare prin Poiana Grind spre sat Sirnea si mai departe in Fundata, sau coborare prin Poiana Vladusca in Prapastiile Zarnestiului. Innoptarea la o pensiune in Zarnesti sau sat Magura.


2) Ture montane in zona cabanei Curmatura, cu urcare la cabana Curmatura, iar de aici pe diverse trasee spre Piatra Mica, Poiana Zanoaga si apoi jos in Zarnesti, Saua Crapaturii cu coborare in Zarnesti prin Valea Crapaturii si spre Varful Turnu din creasta principala a Pietrei Craului. Tot de aici putem pleca si spre varful Ascutit si mai departe pe creasta principala spre cel mai inalt  varf al masivului Piatra Craiului, Varful La Om( 2238 m) sau Piscul Baciului cum mai este denumit.


3) Ture montane cu plecare din zona Plaiul Foii spre Refugiul Spirlea, Umerii Pietrei Craiului, Marele Grohotis, Cerdacul Stanciului sau spre Saua Funduri, cu retur spre Plaiul Foii prin Poiana Tamasel, Curmatura Foii. Din zona Plaiul Foii putem urca pe cel mai inalt varf al masivului Piatra Craiului, Varful La Om (Piscul Baciului)-2238 m pe traseul  Refugiul Spirlea – la Zaplaz – La Lanturi – Saua Grindului cu continuare apoi pe creasta principala.


4) Ture montane cu plecare din zona Plaiul Foii spre Refugiul Diana de unde urcam fie pe Brana Caprelor  sau pe sub Turnurile Dianei pana in creasta principala de unde  continuam spre Cabana Curmatura sau spre varful cel mai inalt din masiv.