5: HIKING & TREKKING TOURS IN THE BUCEGI MOUNTAINS

1)Ture montane cu plecare din zona turistica  Simon-Moeciu de Sus, cu urcare prin valea Bangaleasa, valea Grohotisului sau valea Pravalelor spre Poiana Gutanu sau Saua Strunga, de unde putem continua spre zona turistica Padina-Pestera , fie spre zona Bucsa cu coborare in Fundatica sau Moeciu de Sus, sau urcare spre Coltii Tapului si varful Batrana pe Drumul Granicerilor si  coborare in valea Gaura sau valea Simonului.


2)Ture montane cu plecare din zona Bran, cu urcare pe culmile Clincea si Ciubotea spre varfurile Scara-2422m, Omu-2507 m, Bucsoiu-2492m si trasee intermediare in vaile Gaura, Tiganesti, Malaiesti  cu cazare la cabanele Malaiesti si Omu sau retur la Bran.


3)Ture montane cu plecare din Rasnov spre Glajarie, valea Malaiesti cu urcare la Cabana Malaiesti si de aici continuare spre trasee ce fac legatura cu varfurile inalte ale masivului Bucegi sau cu trasee spre cabanele Omu, Poiana Izvoarelor, Gura Diham sau Diham.


4)Ture montane cu plecare din zona Sinaia spre culmea Pietrei Arse sau spre Varfurile Cu Dor-2030m , Vanturis-1942m, Furnica-2103m si mai departe spre monumentele Sfinxul si Babele.


5)Ture montane cu plecare din zona Padina–Pestera spre vaile Horoabelor, Doamnele, Obarsiei cu urcare spre varfurile importante ale zonei: Batrana, Doamnele, Gavanele, Bucura, Omu, Obarsia sau Tatarul.